Föhn-tuuli

17.03.2016 00:00

17.3.2016    Föhn-tuuli väistyi ja tuulen suunta kääntyi pohjoiseen... kaksi päivää aivan taivaallisen leutoa Maaliskuun päivää takana. Lumi suli vauhdilla, katolta putoavat lumimassat pitivät minutkin kiireellisenä. Lumi oli vetistä ja sen myötä tosi raskasta, joten sai "hengästyä"  Tänään on siis tuulensuunta kääntynyt pohjoiseen, jotenka odotettavissa hiukan viileämpää. Päivä valkeni kuitenkin hyvin aurinkoisena ja kävimme Miron kanssa aamulenkin oikein hienossa säässä, joskin pohjoistuulen koleus tuntui jo. 

Päivän mittaan "puuhastelin" sukututkimuksen parissa ja skannailin muutamia kuvia, kirjasta " Jyvästä helmeksi"... kirja kertoo Padasjoen Säästöpankin historiasta. Olen harrastanut sukututkimusta jo vuosia ja aina on kiva, kun löytää jotain uutta tietoa suvun historiasta. Kyseisestä kirjasta löysin tidon, että suvumme miehet ovat olleet perustamassa Padasjoen Säästöpankkia 1902 ja myös toimineet kyseisen pankin hallitustehtävissä vuosikymmenet.

Minulla nämä harrastukset pakkaa olemaan liikuntaa lukuunottamatta hyvin historia painotteisia, mutta niistä ehkä lisää myöhemmin. Näiden harrastuksieni avulla sain vuosia siirrettyä ne synkimmätkin ajatukset pois sairauksistani, joten voin lämpimästi suositella kokeilemaan sellaisia harrastuksia joihin on helppo ajatuksineen uppoutua. Itse olen sukututkimuksen lisäksi harrastanut postimerkkien, kolikoiden ja paikkakuntapostikorttien keräilyä....mutta tosiaankin niistä myöhemmin lisää.

 

Caritaslaiset
NettiTieto
Imago+
AK-rengas
Icepeak
Iso-Syte