Matkalla vuosikontrolliin...

04.07.2016 10:28

flower

4.7.2016    Junamatka suuntautuu jälleen kohti Helsinkiä, määränpäänä Meilahden sairaala ja vuosikontrolli... uskomatonta, kohta on todellakin tullut kuluneeksi vuosi siitä kun sain alun uudelle elämälleni, saadessani uudet keuhkot 25.7.2015. Innoissani, joskin jännittyneenä istun nyt junassa ja huomenna aamulla alkavat tutkimukset verikokeilla.

Jaa miksikö jännittyneenä ? Koska kaksi viimeistä kontrollikäyntiä on mennyt hiukan mönkään ja molemmilla kerroilla jouduin puoleksitoista viikoksi eristyksiin ja tiputukseen neutrofiili- ja valkosolukadon vuoksi. Nyt siis hiukan jännittää, että käykö nyt samoin ? Olotilani toisin on hyvä ja olen luottavaisin mielin...

Junamatka sujuu hitaasti...juna seisahtuu lähes jokaisella pienelläkin  asemalla ottaen kyytiin yhde, korkeintaan muutaman matkalaisen. Minulle jää aikaa pohtia turhiakin asiota, kuten sitä, että miksi ihmisegt eivät varaa itselleen istumapaikkoja, kun ne ovat vieläpä ilmaisia... tässäkin vaunussa on useampi matkustaja ilman paikkavarausta ja nyt he hyppivät paikasta toiseen, kun istumapaikan varannut tulee ja häätää heidät pois, kerta tousensa jälkeen. Etenkin kiinnitin huomiota pariskuntaan joilla on kaksi pientä lasta, jotka yrittävät nukkua turhaan päiväuniansa, kun kokoajan joku tulee ja häätää heidät toisaalle istumaan... tosi ajattelematonta ja turhauttavaa, nyt lapset kiukuttelevat väsyneinä. No minä varaan aina istumapaikan ja saan istua koko matkan turvallisin mielin omalla paikalla... Seinäjoelta nousi junaan minua iäkkäämpi parsiskunta, joilla oli paikkaliput samaan pöytäryhmään, missä minunkin istumapaikka sijaitsee. He kertoivat varanneensa aamulla junan kaksi viimeistä istumapaikkaa. Minua vastapäätä istuva nuori mies kävi Seinäjoen jälkeen ravintolavaunussa tarkoituksenaan syödä, mutta palattuaan kertoi jonon olleen siellä niin pitkä, että tuskin olisi saanut ruoka-annosta ennen Tamperetta, joten taitaa juna olla tupaten täynnä matkaajia. Nyt 13 aikaan saavumme Tampereelle ja sinne jää paljon matkustajia, mutta saman verran taitaa tulla tilalle.

Itse ajattelin jäädä junasta Pasilan asemalla, tarkoitukseni olisi ehtiä pistäytymään VAU:n toimistollaa hoitamassa hiukan tuleviin kisoihin liittyviä käytännön asioita. Toimisto sulkeutuu klo 15.00 joten tiukille vetää, juna on Pasilassa noin 14.30. Otan sitten Pasilasta taksin Cumulus Meilahteen, olen siellä ensimmäisen yön.Olipa hieno vastaanotto VAU:n toimistolla, niin ystävällistä porukkaa, sain tarvitsemani avun ja opin. Hotellilla kävin syömässä ja illan kruunadin saunoen... aamulla retki jatkuu labran kautta osastolle, mutta siitä huonenna lusää.

 

 

 

 

Caritaslaiset
NettiTieto
Imago+
AK-rengas
Icepeak
Iso-Syte